Feldenkrais


Vad är FELDENKRAIS METODEN


Moshu

Det är en metod som utforska kroppens rörelse genom att känna skillnader i kroppen förmåga utföra en handling. Bland annat vilka beståndsdelarna rörelsen består av. Vilka strategier kroppen använder för att utföra rörelsen, som tex kan leda till smärta, otrygghet eller dålig stabilitet. FM kan genom olika metoder hitta tillbaka till balansen, tryggheten och spontaniteten i rörelser. En rörelse fri från smärta!

Den leder till en lättare och mer avslappnade känsla i kroppen och hitta glädjen och friheten att röra sig på ett mer medvetet och användbart sätt.

Den som lider av värk i muskler, leder och rygg. Den som vill hitta tillbaka efter någon slags olycka eller skada. Någon som röra sig med större lätthet,frihet och medvetenhet. Någon som vill återfå den egna kontrollen över vad som är rätt sätt att röra sig. Någon som vill få större precision i någon specifik dansrörelse m.m..

Alla har nytta av det oavsett hur väl eller mindre en person rör sig, allt ifrån svårt handikappade med smärta till atleter eller konstnärer som använder koppen som ett finstämt instrument.


Copyright © www.feldenkraisorebro.se 2012 Alla rättigheter reserverade.