Övningar


Gruppövningar ATM


Det är ca en timme som många gånger används liggande på golvet, där man guidas muntligt genom en serie rörelser för att tex lära sig musklernas finare samspel i någon rörelse funktion. Hitta stödet från skelettet för att släppa muskler som håller och begränsar rörelser. Varje lektion har ett tema som det utgår ifrån.
Individuell övning FI


Det tar ca en timme, i de flesta fall utgår lektionen från en speciell önskad i en specifik rörelse tex minska smärtan, mer kontroll, ökad frihet, förstå relationer övergånger till andra rörelser m.m.

Feldenkrais Pedagogen utforskar rörelsen och vad kroppen använder för strategier, genom att hålla och lyfta och känna på rörelserna med sina händer. Där efter börjar ett samspel där feldenkras Pedagogen kommunicerar återigen genom sina händer genom för att ge kroppen den informationen den behöver för att hitta mer klarhet om minskad ansträngning. Smärta är många gånger en stor påfrestning och där inte kroppen olika delar inte samarbetar tillräckligt bra. Tillslut börjar signalera starkt t.ex vid värk i rygg, axlar , höft, knän m.m!Copyright © www.feldenkraisorebro.se 2012 Alla rättigheter reserverade.